Dranken - Restaurant De Nieuwe Winkel
 

Dranken

Vertrouwen

Als je de natuur z’n gang laat gaan, ontstaan vaak mooie dingen.

https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2019/04/de-niewe-winkel-arrow-purple-down-small.svg

Sappen

Basilicum met witte bloemen van de seringenboom. Een voorjaarskefir. Droog, een beetje zuur, bubbels. Net champagne. Dat is ons bijzondere aperitief. Bij De Nieuwe Winkel hebben we een botanische drankenarrangement. Weer eens wat anders dan wijn. Die sappen zijn niet het gevolg van mixen. Ze ontstaan door natuurlijke gisting en fermentatie, soms wel acht dagen lang. Tot je iets proeft waarvan je niet wist dat het kon bestaan.

https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2019/09/Dranken-2.jpg

Natuurwijnen en bieren

We mogen de natuur best wat meer vertrouwen. Als je de natuur z’n gang laat gaan, ontstaan vaak mooie dingen. Zoals bij natuurwijn: wijn die is geproduceerd zonder onnodig ingrijpen. Bij De Nieuwe Winkel serveren we deze wijn: de vin naturel. Wijn die nog ruikt naar het land waar de druiven groeiden. Ook voor onze bieren geloven we in traditie en vakmanschap. Daarom schenken we bijzondere bieren, het liefst zelfgemaakt of van brouwerijen in onze regio.

https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2019/05/de-nieuwe-winkel-slow-coffee-e1557132969325.jpg

Slow coffee

Wij leggen onze koffie geen enkele druk op. Sommige koffiebonen houden nou eenmaal niet van snelheid. Vooral frisse en fruitige koffiebonen komen beter tot hun recht bij een langzame bereiding. Daarom kiezen we voor slow coffee. We gieten heet water op een filter met versgemalen koffie. We gunnen bonen de tijd die ze nodig hebben om hun smaak en aroma’s mee te geven.