'Alles lijkt op zijn plek te vallen' | De Nieuwe Winkel
 

Door DNWIn de pers‘Alles lijkt op zijn plek te vallen’

24 oktober 2019
https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2019/09/Het-Restaurant-1280x853.jpg

We zijn van start...

We laten je graag ons nieuwe restaurant zien. Open sinds augustus, zijn we al een paar maanden verder en overtreft het nu al onze stoutste verwachtingen!

“Alles lijkt op zijn plek te vallen. De inhoud leverden we altijd al, maar nu klopt de vorm er ook helemaal bij.” – Emile van der Staak (eigenaar en chef)

Op film

Je kan met eigen ogen bekijken hoe dit eruitziet. ChefsFriends kwam langs, filmde onze locatie en vroeg wat we met botanische gastronomie willen we bereiken.

In beeld

Net zoals we het eten koken bouwden we ons restaurant met tijd en aandacht.  We werkten samen met makers, kunstenaars en ontwerpers die dezelfde filosofie hebben. Dat levert blikvangers op waar we graag even bij stilstaan. Zodat je het verhaal erachter leert kennen.

Voordeur - Sinds het begin, in 2011, hebben we al deze eigenzinnige naamplaat.

Sven Dijckhoff behandelde het monument met respect.

Sven Dijckhoff van Flow Architecten was betrokken bij alle belangrijke beslissingen. Hij kende de locatie als geen ander en behandelde het monument met respect. Of het nu ging om de handgemaakte tegels in het toilet, het terugbrengen van originele elementen of de minerale kleuren op de muur. Dankzij hem kreeg De Nieuwe Winkel vorm.
Voordeur - Sinds het begin, in 2011, hebben we al deze eigenzinnige naamplaat.

Voordeur – Sinds het begin, in 2011, hebben we al deze eigenzinnige naamplaat.

Nico Meeuwsen van Nico & Co ontwerpers uit Arnhem ontwierp ons beeldmerk. Je herkent direct zijn vrolijke en kleurrijke signatuur. We zijn hem nog steeds dankbaar. Voor de nieuwe locatie vernieuwden we het logo een klein beetje: een nachtblauwe achtergrond, in plaats van wit. Samen met As You Were; een jong bureau met Nijmeegse communicatie talenten.

https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2019/10/De-Nieuwe-Winkel-in-Beeld-Marmeren-Bank.jpg

Binnenkomst – 1.500 kg massief marmeren bank met inktpatronen. Een absoluut showstuk. Zit ook nog lekker.

Een ontwerp van Ward van Gemert, van ontwerpbureau NIGHTSHOP, uit Rotterdam. Zoekt graag de grens op tussen goede en slechte smaak. Zelf zei hij over de bank: “af en toe moet je ‘m even helemaal uit de broek halen”.

Binnenkomst - 1.500 kg massief marmeren bank met inktpatronen. Een absoluut showstuk. Zit ook nog lekker.

Restaurant – De zwevende paarse bank, raakt nergens de grond.

Gemaakt uit 250 losse berkenhouten onderdelen. Bekleed met zacht vilt van schapenwol. Een technisch hoogstandje uit de koker van Samosa, Nijmeegs ontwerpbureau dat veel met massief Europees hout werkt.

Binnenkomst - 1.500 kg massief marmeren bank met inktpatronen. Een absoluut showstuk. Zit ook nog lekker.

Private dining – 130 jaar oude Nederlandse eikenboom, meer dan 4 meter lang. Is in zijn geheel, met 10 man naar binnen gedragen. Bleek gelukkig door de deur te passen.

De boomstam heeft 18 jaar liggen drogen, voordat ze er dit tafelblad van zaagden. Ontworpen door Alwin Willems, eigenaar van de Houtwerf, creatieve en innovatieve hub van Nijmegen, waar deze tafel eerst stond.