Dit zijn de beste groenterestaurants ter wereld! | De Nieuwe Winkel
 

RecensiesDit zijn de beste groenterestaurants ter wereld!

21 februari 2020
https://denieuwewinkel.com/wp-content/uploads/2020/02/beste-groente-gerecht-ter-wereld-1280x726.jpg

Dit zijn de beste groenterestaurants ter wereld!

Waar zitten toch die restaurants die spannende dingen doen met groenten? Zoek niet verder: er is namelijk een gids met de beste groenterestaurants ter wereld. Bij deze restaurants spelen groente en fruit de hoofdrol.

Groenten zijn tof. Je hoeft allang niet meer vega of vegan te eten om een voorliefde voor gerechten met groenten in de hoofdrol te hebben. En waar het soms makkelijk(er) lijkt om te imponeren met een mooi stuk vlees of vis, vragen groenten vaak om des te meer creativiteit van de chef in kwestie. Tijd voor een lijstje van de beste groenterestaurants ter wereld.

Groente & fruit in de hoofdrol

De We’re Smart® Green Guide (ja, het is een hele mond vol…) nomineerde de beste groenterestaurants ter wereld van 2020. Daarmee bedoelen ze: alle restaurants waar groenten en fruit een hoofdrol krijgen. Dat hoeven dus niet per se vegetarische of vegan restaurants te zijn. In de gids van vorig jaar stonden bijvoorbeeld 800 restaurants uit 38 landen. In plaats van sterren, krijgen ze 1 tot 5 radijsjes om aan te geven hoe groen ze bezig zijn.

Restaurants met een score van vijf radijsjes maken daarbij kans op de award voor Beste Groente Restaurant 2020. Dit jaar zijn er 39 restaurants genomineerd. Waarvan drie in Nederland!

Lees de volledige recensie op de website van Culy.