Twee Michelin sterren

Op zaterdagochtend, twee dagen voor de Michelinsterren uitreiking, lekte plotseling het nieuws uit. Restaurant De Nieuwe Winkel krijgt haar eerste ster.

Wij waren stomverbaasd. Ook vanwege de onverwachte onthulling, maar vooral omdat we dachten dat er andere keuzes nodig waren om in aanmerking te komen voor een Michelinster. In Nederland was er niet eerder een restaurant dat om planten draait met een klassieke rode ster. En nu zijn wij de uitzondering op de regel.

De tweede ster die De Nieuwe Winkel kreeg, die groen is en voor duurzame gastronomie staat, voelt als de echte beloning voor onze filosofie. Want alles wat op je bord ligt, staat voor iets groters: landschap, klimaat, dierenwelzijn, duurzaamheid.

In deze moeilijke tijd is het een fantastische opsteker. Botanische gastronomie staat zwart op wit in kleine en grote kranten, onze website liep vast door 2200% meer bezoekers op één dag en RTL nieuws besteedde zendtijd aan het voedselbos en onze keuken. Het geeft vertrouwen in de toekomst, jullie zijn ons niet vergeten, zelfs nu onze deuren gesloten zijn.